DesignerBot е генериращ AI от Beautiful.ai, който автоматизира създаването на презентации. Използвайки текстови заявки, инструментът генерира PowerPoint шаблони, които включват оформление и свързан текст, както и снимки и икони.

Предложената версия най-вероятно няма да бъде перфектна, но ще бъде отлична отправна точка за тези, които страдат от творчески блок и страх от празен лист.

От една подсказка DesignerBot генерира 10-20 слайда, всички елементи от които могат да се редактират. Освен това потребителите имат възможност да създават напълно нови илюстрации от текстово описание чрез функция, която работи на базата на невронната мрежа DALL-E от OpenAI.

Вече не е нужно да мислите откъде да започнете презентацията си – можете просто да се обърнете към DesignerBot. Мич Грасо, основател и главен технически директор на Beautiful.ai, дава примери за искания като „подгответе презентация за мобилно приложение за продажба на билети за концерти“, „създайте маркетингов план за стартиране на социални медии“ и „проектирайте завладяваща рекламна реклама за софтуерен продукт.”

Напоследък бяха пуснати доста продукти, базирани на Generative AI, които помагат на потребителите да подобрят производителността и да се справят с творчески задачи, без да се налага да разчитат на графични дизайнери и копирайтъри.

Например през декември миналата година Canva представи инструмента Magic Write за Canva Docs, който е в състояние да генерира документи с текст и изображения въз основа на потребителски подкани.

Adobe е включил генериращ AI във всички свои продукти, включително Photoshop и Adobe Express. През октомври 2022 г. компанията обяви, че ще използва AI в съответствие със стандартите на своята програма Content Authenticity Initiative, която цели да допълни съдържанието с данни за неговия произход.