Microsoft вероятно ще представи подобрена версия на търсачката Bing с интегриран ChatGPT AI бот в близко бъдеще. В мрежата вече се появиха екранни снимки на актуализирания интерфейс на Bing.

Канадският потребител на Twitter Оуен Ин публикува екранна снимка на актуализирания интерфейс на Bing, за който студент каза, че случайно „се е появил пред него“.

BingGPT

Снимка: Оуен Ин / Twitter

The Verge се свърза с късметлията и разбра, че Yin преди това е задал Bing като начална страница в браузъра Microsoft Edge. В даден момент на страницата беше зареден актуализиран изглед.

„Не съм направил нищо, за да го намеря“, каза Ин. След „няколко минути“ интерфейсът на търсачката се върна към обичайния си.

За кратко време потребителят успя повърхностно да тества новите функции на търсачката. В допълнение, според The ​​Verge, няколко души също са успели да изпробват новите функции на Bing.

Сега Bing може не само да отговаря на въпроси, но и да ги задава по разговорен начин. Функцията “чат” се появи в търсачката, когато бъде избрана, ChatGPT става достъпна.

При стартиране на чат се появява предупреждение: „Bing се захранва от изкуствен интелект, така че са възможни изненади и грешки. Не пропускайте да проверите фактите и да споделите отзивите си, за да можем да се учим и да подобряваме.“

Системата също така подканва потребителя да “зададе трудни въпроси”, “получи по-добри отговори” и “почерпи творческо вдъхновение”.

BingGPT 2

Снимка: Nazmul hossain / Twitter

Сега, когато отговаря, чатботът може да предостави връзки към своите източници. AI модели като ChatGPT все още нямат тази функция, което прави предоставената от тях информация по-малко надеждна.

BingGPT 3

Снимка: Nazmul hossain / Twitter

За разлика от ChatGPT-4, който се учи от данни, събрани не по-късно от 2021 г., версията на Microsoft ще има достъп до актуална информация. В същото време AI ботът все още може да не знае отговора на нито един въпрос. В такъв случай той пренасочва потребителя към редовно търсене в Bing.

BingGPT 4

Снимка: Оуен Ин / Twitter

По-рано тази година стана известно, че Microsoft планира да интегрира възможностите на бота ChatGPT AI на OpenAI в своята търсачка. За целта корпорацията възнамерява да инвестира до 10 милиарда долара в разработчик на изкуствен интелект.