Подобрете репутацията на марката си с чатбот на Help Desk

Тъй като отзивите за онлайн компании влияят върху навиците за пазаруване на 93% от потребителите, репутацията на вашата марка е по-важна от всякога. Отзиви, коментари и потребителски истории са навсякъде, когато някой използва вашата марка в Google, той ще види препоръки и отзиви точно до вашия сайт. Ако много клиенти говорят негативно, това ще навреди на растежа на печалбите на компанията и ще намали нейната конкурентоспособност.

Какво кара хората да говорят за вашата марка онлайн? Има 3 основни причини:

1. Те ​​имаха страхотно преживяване.

  1. Те имаха лош опит.
  2. Струваше им се, че нямат друг начин да привлекат вниманието ви.

Средно с 30% по-малко вероятно е клиентите да споделят добри онлайн преживявания, отколкото лоши. Поради това пристрастие към лошите преживявания е важно компаниите да положат допълнителни усилия, за да запазят клиентите си доволни. За да постигнат лоялност на клиентите, компаниите все повече използват чатботове.

Използване на чатботове за подобряване на взаимодействието на клиентите с марката

Когато някой има лош опит с компания, това обикновено е свързано с услугата.

Клиентите чакат с часове за отговор, очакват имейл с дни или по погрешка им се предоставя невярна информация.

Чатботовете са предназначени да предотвратят това:

Те отговарят за секунди – и са способни да обработват стотици заявки всяка секунда.

Те дават на вашия екип повече време – чатботовете могат да спестят 35% от времето на персонала за обслужване на клиенти. Това допълнително време им позволява да се съсредоточат върху решаването на сложни заявки.

Клиент, който чувства, че екипът за поддръжка наистина го е грижа за техните проблеми и работи усилено, за да ги разреши, е със 77% по-вероятно да препоръча марка на приятел.

Роботите имат много по-малко грешки. Докато ние, хората, правим странни правописни грешки и забравяме да правим неща от време на време, чатботовете нямат тези недостатъци.

Разбира се, чатботовете не са напълно перфектни и те също правят грешки. Понякога могат да се появят грешки, но е много по-малко вероятно да се появят и с течение на времето (благодарение на машинното обучение) практически спират да се появяват.

Спрете да работите с рецензии “Никога не получих отговор от екипа за поддръжка.”

Не е необичайно компаниите да получават обратна връзка , че „невъзможно е да се свържете с поддръжката на клиенти“. Когато това се случи, има вероятност рецензентът всъщност да не се е опитал да се свърже с компанията. Те избраха един канал, който им подхожда и му дадоха няколко часа.

Чатботовете овластяват вашия отдел за обслужване на клиенти, като им предоставят друг ефективен канал за комуникация. Те също така помагат за разширяване на възможностите за самообслужване на бизнеса, като дават възможност на клиентите да си помогнат сами.

Значението на човешкото присъствие

Въпреки че чатботът е чудесен за подобряване на обслужването на клиентите, за да намалите оплакванията, трябва да имате някаква форма на човешки контакт. Предоставянето на възможност на клиентите да взаимодействат както с вашия чатбот, така и със служител на бюрото за помощ увеличава лоялността към компанията

Тези, които искат бърз отговор, могат да взаимодействат с чатбота, тези, които имат нужда от жив служител, могат да изчакат отговор от него.

Задръжте вниманието на клиентите с чатботове

Чатботовете подобряват изживяването на клиентите и дават възможност на компанията. Това подобрява възприемането на марката на компанията и лоялността на клиентите.

Препоръчително е да инвестирате в развитието на чатботове, така че те да станат още по-съвършени, а клиентите винаги да са доволни от услугата!