OpenAI представи нова версия на ChatGPT, която ще се развива заедно с публичния чатбот. ChatGPT Enterprise е фокусиран върху бизнеса, като предлага сигурност и поверителност от корпоративен клас.

В официалния блог на OpenAI се появи съобщение за нова версия на популярния чат бот, съобразена с нуждите на бизнеса . Според компанията, ChatGPT Enterprise предлага на клиентите корпоративна сигурност и поверителност, като използва силата на най-новия езиков модел GPT-4.

След публичното пускане на ChatGPT само преди девет месеца, видяхме, че го използват повече от 80% от компаниите от Fortune 500. Чухме от лидерите на тези компании, че биха искали лесен и сигурен начин за внедряване на нашия продукт в техните организация.

Официален блог на OpenAI

Корпоративната версия на ChatGPT позволява на бизнеса да запази поверителността на данните, които служителите споделят с чатбота, като същевременно използва всички инструменти на езиковия модел. Всички взаимодействия с невронната мрежа са криптирани както по време на предаване на информация, така и в покой.

В допълнение, ChatGPT Enterprise работи до два пъти по-бързо и премахва всички ограничения върху броя на заявките. Моделът позволява контекст от до 32K токени (~25K думи), обработвайки четири пъти повече данни и файлове от публичната версия. ChatGPT Enterprise също така предоставя неограничен достъп до разширен анализ на данни, известен като Code Interpreter. Тази функция помага на техниците да работят ефективно с финанси, проучвания и други богати набори от данни.

OpenAI не посочва цената на внедряването на ChatGPT Enterprise в работа, както и точното време на стартиране на новата версия на chatbot.