Надпреварата на чат ботовете за невронни мрежи принуди Google да предприеме допълнителни мерки – корпорацията помоли служителите да участват в обучението на чат бота Bard, който корпорацията създаде като аналог на популярния ChatGPT. Служителите на Google ще трябва да прекарат няколко часа в обучение на Бард и проверка на отговорите му.

Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай изпрати писмо до служителите на Google с молба да тестват чатбота Bard и да проверят неговите отговори. Това съобщава CNBC.

Всеки служител беше помолен да прекарва два до четири часа седмично в тестване на Bard в корпоративна среда. Как точно е необходимо да се извърши тестването в писмото не се уточнява. Шефът на Google отбеляза, че чатботовете имат огромен потенциал за използване дори не в бъдещето, а в настоящето.

Google представи базирания на изкуствен интелект чатбот Bard на 7 февруари. Проектът трябва да се превърне в аналог на ChatGPT, който напоследък придоби значителна популярност и дори се превърна в най-бързо развиващото се приложение в историята.

По време на първото представяне на чатбота Бард направи грешка, като отговори неправилно на въпроса как са получени изображения на планети и екзопланети извън Слънчевата система. След този срам акциите на компанията майка на Google на фондовата борса Nasdaq се сринаха с 9%.