ChatGPT се превърна в най-бързо развиващото се приложение в историята. Чатботът достигна 100 милиона активни потребители месечно само за два месеца. Предишният рекорд се държеше от TikTok, който достигна марката за девет месеца.

Невронната мрежа chatbot ChatGPT достигна 100 милиона активни месечни потребители само за два месеца, превръщайки се в най-бързо развиващото се приложение в историята. Това съобщава Reuters, позовавайки се на данни на швейцарския холдинг UBS.

Кратко видео на социалната мрежа TikTok отне девет месеца, за да достигне 100 милиона активни потребители, Instagram (собственост на Meta, чиято дейност е призната за екстремистка в Руската федерация) прекара 2,5 години.

През януари 2023 г. броят на уникалните потребители на чатбота ChatGPT е бил 13 милиона, което е два пъти повече от декември 2022 г., отбелязва UBS.

Чатботът ChatGPT от OpenAI може да изпълнява всякакви задачи с помощта на технологии за изкуствен интелект, например да намери отговор на почти всеки въпрос, да напише програмен код, да измисли песен. Студент от RSUH написа дипломна работа с помощта на ChatGPT и я защити успешно.